Učenici naše škole u ponedjeljak 21. listopada obilježili su Dan jabuka kušajući, slušajući i izrađujući radove o jabuci.

Radovi su veseli i kreativni, a znanje o jabuci nam se produbilo. Pročitajte.

Zašto jesti jabuke svaki dan?

Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka možemo spriječiti neke zdravstvene probleme. Jabuka ima malo kalorija i puno vitamina.

Jabuka srednje veličine ima tek oko 95 kalorija i bogata je naročito vitaminom C. Iako ima malo kalorija. Jača srce i snižava kolesterol. Ona je prava mala riznica sastojaka koji pozitivno utječu na naš organizam.

Zašto jesti hrvatske jabuke?

Pogodni ekološki i klimatski uvjeti za proizvodnju vrhunskih jabuka. Uzgojni uvjeti u Hrvatskoj omogućuju proizvodnju kvalitetnih jabuka – obilje sunca, kvalitetna zemlja i okoliš koji nije zagađen prekomjernom uporabom zaštitnih kemijskih sredstava. Jabuka iz hrvatskog voćnjaka je zaista svježa.

Učenici 1.a razreda su tijekom produženog boravka obilježili Svjetski dan jabuka. Razgovarajući o važnosti jabuka, učenici s učiteljicom proveli pokus u kojem su istraživali pluta li jabuka na vodi lii tone. Upoznali su razne sorte jabuka, koje su kušali i ocijenili. U 1. a razredu najukusnija sorta je zlatni delišes. Dan su završili izradom smoothija od jabuka i ostalog voća.

 

Pročitajte još

Međunarodni dan turizma

Međunarodni dan turizma

Učenici naše škole obilježili su Međunarodni dan turizma, 27. rujna, na satima engleskog jezika  i njemačkog jezika kroz razne zabavne i poučne aktivnosti. Na satu su razgovarali o tome što je turizam i zašto je važan, te su na engleskom jeziku predstavljali poznate...

Obilježen Dan bijelog štapa

Obilježen Dan bijelog štapa

Svjetski dan bijelog štapa obilježava se 15. listopada, s ciljem podizanja svijesti o izazovima s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe, kao i o važnosti njihove socijalne uključenosti i samostalnosti. Tom prigodom je učiteljica Natalija Arbutina održala...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content