« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
razredna nastava
|
dinamika školskog zvona
|
predmetna nastava
|
|
1.
|
8.00
|
8.45 (doručak 1. razredi)
|
|
2.
|
8.50
|
9.35 (prehrana 2.-4. razredi)
|
1.
|
3.
|
9.45
|
10.30 (prehrana PN)
|
2.
|
4.
|
10.40
|
11.25 (ručak PB)
|
3.
|
5.
|
11.30
|
12.15
|
4.
|
6.
|
12.20
|
13.05
|
5.
|
7.
|
13.10
|
13.55
|
6.
|
8.
|
14.00
|
14.45
|
7.
|
Informacije o školskoj liječnici:
Biserka Labavić, dr. med., spec. školske medicine
e-mail: biserka.labavic@stampar.hr
Franka Leko, med. sestra
e-mail: franka.leko@stampar.hr
Služba za školsku i adolescentnu medicinu; Sesvete - Ninska 10
tel. 01/2007 - 294
Radno vrijeme:
PARNI DANI (8.00 - 12.00)
NEPARNI DANI (14.00 - 18.00)
Učenici naše škole u ponedjeljak 21. listopada obilježili su Dan jabuka kušajući, slušajući i izrađujući radove o jabuci.
Radovi su veseli i kreativni, a znanje o jabuci nam se produbilo. Pročitajte.
Zašto jesti jabuke svaki dan?
Poznato je da se svakodnevnim konzumiranjem jabuka možemo spriječiti neke zdravstvene probleme. Jabuka ima malo kalorija i puno vitamina.
Jabuka srednje veličine ima tek oko 95 kalorija i bogata je naročito vitaminom C. Iako ima malo kalorija. Jača srce i snižava kolesterol. Ona je prava mala riznica sastojaka koji pozitivno utječu na naš organizam.
Zašto jesti hrvatske jabuke?
Pogodni ekološki i klimatski uvjeti za proizvodnju vrhunskih jabuka. Uzgojni uvjeti u Hrvatskoj omogućuju proizvodnju kvalitetnih jabuka – obilje sunca, kvalitetna zemlja i okoliš koji nije zagađen prekomjernom uporabom zaštitnih kemijskih sredstava. Jabuka iz hrvatskog voćnjaka je zaista svježa.
Učenici 1.a razreda su tijekom produženog boravka obilježili Svjetski dan jabuka. Razgovarajući o važnosti jabuka, učenici s učiteljicom proveli pokus u kojem su istraživali pluta li jabuka na vodi lii tone. Upoznali su razne sorte jabuka, koje su kušali i ocijenili. U 1. a razredu najukusnija sorta je zlatni delišes. Dan su završili izradom smoothija od jabuka i ostalog voća.
Učenici 3.a razreda naglasili su da je jabuka iz hrvatskog voćnjaka zaista svježa i da dozrijeva na stablu (ne u hladnjači) te da obilje sunca, kvalitetna zemlja i nezagađen okoliš daju vrhunsku jabuku. Razgovarali su o vitaminima, mineralima i vlaknima koje sadrži jabuka te zaključili da je prava mala riznica sastojaka koje povoljno utječu na naš organizam. Kušali su različite sorte jabuka te su rukama
oblikovali jabuke na kartonu plastelinom.
Spominjali su najpoznatije uzrečice o jabukama.
„Jedna jabuka na dan tjera doktora iz kuće van.“
„Jabuka ne pada daleko od stabla.“
U prilogu su slike.